Over de therapeute

Over de therapeute ...

“Dieren maken je blij”, ik wist het als klein kind al! Gevoed door beide (groot)ouders en zolang ik me kan herinneren heb ik een grote passie voor dieren en natuur. Honden, paarden, knaagdieren, konijnen, vissen, katten, kippen en zelfs een wandelende tak; ik had het geluk met ze te mogen opgroeien, ze te leren kennen en ontdekken.

 

Na waardevolle professionele “omwegen” heb ik er sinds 2014 uiteindelijk ook echt mijn dagelijkse werk van kunnen maken. Binnen de dierensector werk ik graag met natuurlijke methodes en middelen, indien mogelijk wetenschappelijk bewezen. 


In 2019 ben ik gestart met mijn praktijk omdat ik ervan overtuigd ben meerwaarde te kunnen bieden op gebied van natuurlijke dierzorg en bruggen te bouwen tussen wat in de volksmond regulier en alternatief wordt genoemd.


In de praktijk zie ik dat natuurlijke middelen vaak snel en effectief werken. Het zgn. placebo effect gaat bij dieren niet op en dat geeft een duidelijk beeld wat de methoden en/of middelen kunnen doen in de ondersteuning van de natuurlijke weerstand van het dier.


Ik ben benieuwd wat ik voor jouw viervoeter kan betekenen!


Portfolio


Na het afronden van de studies Hogere Europese Beroepen Opleiding (2000) en een master Bedrijfskunde (2005) ben ik gaan werken in de internationale marketing en communicatie. Vanuit Barcelona richtte ik in 2008 mijn tweede bedrijf op, OrangeIngredients. Sinds 2016 richt ik me volledig op de dierensector en ben ik betrokken bij diverse projecten met positieve impact op mens, dier en natuur. 


Meer weten? Bekijk hier mijn LinkedIn profiel.

 

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd veterinair natuurgeneeskundige en in 2020 ben ik gestart met Praktijk Aard van het Beestje, een natuurlijke adviespraktijk voor huisdieren.  


Regelmatig volg ik workshops, lezingen, nascholingen en bezoek ik congressen en diverse intervisie groepen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van professionele natuurlijke dierzorg voor honden, katten en paarden.


Opleidingen in natuurlijke dierzorg


 • Opleiding kynomasseur, Kynomassage (gepland 2021)
 • Opleiding Bach Bloesem remedies, The Bach Center (verwachte afronding in 2021)
 • Happy Cat Boothcamp, Anneleen Bru (2020)
 • Workshop aromatherapie voor katten, Sassoe (2020)
 • Cursus Pijn bij Honden, Michelle Vrolijk.nl (2020)
 • Opleidingen Veterinaire Natuurgeneeskunde, Instituut Silverlinde (2017-2019)
 • Workshop de oudere hond, Instituut Silverlinde (2019)
 • Studiedag Bowen/communicatie hond, Mondier (2017)
 • Natural Horsemanship, Wildlife Paddock (2017)
 • Workshop Bach bloesem remedies voor dieren, Instituut Silverlinde (2016)
 • Studiedag hondenmassage, Kynomassage (2015)
 • Workshop paardencoaching, Antepassio (2013)Podcast interview door AAPvzw over natuurgeneeskunde voor dieren.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt door AAPvzw, een vertrouwde partner en een prachtige organisatie die zich onvermoeid inzet voor het welzijn van mens en dier.


Beluister de podcast van het interview met Aard van het Beestje, en nog vele andere podcasts over dieren hier!