FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een afspraak voor dieradvies in zijn werk?


1e afspraak
Tijdens de eerste afspraak maak ik kennis met jouw dier op een lokatie naar keuze. Dit kan in de eigen leefomgeving zijn, op stal of op een van de locaties waarmee ik samenwerk in de buurt.

Opvolgafspraak, massage of training 
In navolging op de intake afspraak kijken we hoe het gaat met jouw dier en of bijsturing/aanvulling nodig is. Het kan ook zo zijn dat we samen trainen, oefenen of dat ik jouw dier een massage geef.


Vraaggesprek en observatie
In een vraaggesprek ga ik op zoek naar de kern van jouw gezondheidsvraag en probeer ik het dier wat meer te leren kennen. 
Ik onderzoek en observeer jouw dier in stilstand en/of beweging. Als het kan zie bekijk ik ook de stalling en/of de huisvesting. Als eigenaar en/of verzorger van het dier zal ik je veel gerichte vragen stellen over de huidige klachten, het gedrag, eventuele medische voorgeschiedenis, erfelijke aanleg, overgevoeligheid, energie, temperament, slaap- en voedingspatroon, medicatie, training en andere gewoonten zodat ik een totaalbeeld kan maken.


Advies en uitleg

Aan het einde van het gesprek wordt er ook uitleg en onderbouwing gegeven over de gekozen werkwijze, de verschillende technieken en de benadering.


Verslag

Binnen 24 uur na de afspraak ontvang je het adviesplan met het plan van aanpak betreffende een eventuele therapie en/of behandeling waarmee je direct aan de slag kan.


Een afspraak vraagt een tijdsinvestering van 60 tot soms 90 minuten maximaal, afhankelijk van het dier en de vraag.



Past natuurgeneeskunde naast een reguliere behandeling?


Dat kan heel goed! De dierenarts stelt de medische diagnose obv foto's, bloedonderzoek of lichamelijk onderzoek. Ik werk aanvullend op dit onderzoek verder. Mijn adviezen zijn erop gericht de gezondheid van uw dier zoveel mogelijk te optimaliserenen het dier zo goed mogelijk in conditie te krijgen en/of houden. Ik houd daarbij rekening met eventuele bijwerkingen van reguliere medicijnen. Vanzelfsprekend let ik erop dat door mij geadviseerde natuurlijke middelen en de medicijnen van de dierenarts elkaar niet tegenwerken.


Wordt mijn factuur door een dierzorgverzekeraar vergoed?


Helaas wordt er door de dierzorgverzekeraars (nog) geen vergoeding gegeven voor natuurlijk dieradvies van veterinair natuurgeneeskundigen.


Sommige natuurlijke middelen worden wel bij sommige dierzorgverzekeraars vergoed mits voorgeschreven door een dierenarts. In overleg is dit mogelijk.



Wat neem ik mee -naast het huisdier?


Handig en nuttig om mee te nemen zijn:

  • Handdoek
  • Lange lijband of 4 mtr touw
  • Dierenpaspoort
  • Vaccinatie gegevens of recente anti-stofbepaling
  • Ontwormingsgegevens of recent mestonderzoek
  • Eventuele medicatie
  • Eventuele recente medische verslagen/adviezen
  • Merknaam en dosering voeding die het dier nu krijgt
  • Indien beschikbaar de doorverwijzing van de dierenarts.